גבינת מנצ'גו
|
|
שם לועזי : Manchego Cheese
גבינת המאנצ'גו היא גבינת הכבשים הפופולרית ביותר בספרד, ומיוצרת מחלב של כבשים מזן מאנצ'גה. היא אחת מהגבינות הספורות בספרד, ששמן מוגן בתו תקן. מקורה בעיר לה-מאנשה, עירו של דון קישוט ויש עדויות על ייצור הגבינה כבר כ-200 שנה לפנה"ס. היא בעלת צבע צהוב וציפוי חום, מרקם קשה ומחורר מעט, וטעם חלב כבשים מובהק ופיקנטי אך לא אגרסיבי, שכמו מתגלה עם כל ביס. הריח שלה הוא עדין, וכמו רוב הגבינות, היא נעשית חריפה יותר ככל שהיא מיושנת. תהליך הישון של המנצ'גו, נעשה בתוך אריג עשב מזן אספרטו, משך כשנה מה שמעניק לה את פסי השתי וערב על גבי האריזה החיצונית. המנצ'גו נחשבת גבינה שמנה ומכילה כ- 55% שומן. היא מתאימה במיוחד לאכילה כגבינת אירוח בשל העדינות המאפיינת אותה, בטעם ובריח. ניתן להשיגה בארץ במעדניות ובחלק מהסופרמרקטים.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|